Tekstür analizi, yüksek kaliteli gıdaların üretiminde önemli bir unsurdur. Tüketici anketleri, ürün tekstürünün popülerliği ile yakından bağlantılı olduğunu göstermiştir. Örneğin bir peynirin yumuşaklığı veya sertliği, marka sadakati üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olabilir. Aynı şekilde, bir yoğurtun hoş olmayan bir ağız hissi varsa tüketiciler hayal kırıklığına uğrayabilir. Süt endüstrisinde tekstür analizini kullanmanın geniş avantajları vardır, çünkü sonuçta daha fazla tüketici memnuniyeti elde etmeye yardımcı olur. Süt ürünlerinin ölçümü için mevcut olan test türlerinin bir özetini görmek için videomuzu izleyin:

Ball Probes

Küçük deformasyonların uygulanması ve sertliği ölçmek için kullanılabilir. Örn: peynir.
—————————————————————————-

TTC Spreadability Rig

Sürülebilirlik ölçümü için kullanılır Örn: Teryağı,krem peynir, labne, krema, reçel, vb kahvaltılıklar.
—————————————————————————————

Forward / Back Extrusion Rigs

Yoğurt, soslar, krema gibi ürünlerin kıvamını veya sıkışmasını değerlendirmek için kullanılır.
————————————————————————————-

Wire Cutter

Tereyağı, margarin ve peynir blok formlarının sertliğini ince bir tel yardımıyla değerlendirir.
—————————————————————————————
Fracture Wedges
Sert peynirlerin kırılma / ısırma kuvvetini değerlendirmek için kullanılabilir.
—————————————————————————–

Multiple Puncture Probe

Özellikle çoklu parçacıkların veya üniform olmayan ürünlerin penetrasyonu için ortalama bir etki yaratmak için uygundur.
—————————————————————————-

Cheese Extensibility Rig

Ufak bir kuvet ve çatal sistemi kullanılarak erimiş peynirin değerlendirilmesine izin verir.
———————————————————————————–

Cheese Grating Rig

Peynirlerin rendelenmesi için uygunluğunun değerlendirilmesi için, doku analizcisinin yatay yönde döndürülebildiği tekrarlanabilir bir test döngüsü kullanılmasını sağlar. Üç bıçak sağlanır.
———————————————————————————————