Stable Micro Systems TAXTExpress C (Egg Quality Tester)

MARKA Stable Micro Systems
MENŞEİ İngiltere
GARANTİ 2 Yıl

TEKNİK ÖZELLİKLER

Güç Kapasites: 10kg.f (100N) (max.)

Güç Çözürnürlüğü: 0,1g

Mesafe Çözünürlüğü: 0.0025mm

Yük Hücreleri:  0.5, 5, 10kg.f

Yük Hücresi Özellikleri: Kullanıcı tarafından değiştirilebilir.

Hız Aralığı: 0,1 – 10,00mm/s

Çalışma Mesafesi: 0,1 – 135mm

Veri Alma: Saniyede 400 noktadan fazla

Veri Örnekleme Oranı: 8KHz

Harici Cihaz Kanalları: Dört kanallı RS485

Çalışma sıcaklık Aralığı: 0 – 40˚C (İlave donanımla -60 – 200˚C)

PC Arayüzü: USB

Güç Kaynağı: 220 Volt

Boyutlar: 490 x 280 x 540mm

Gerekli Test Alanı: 247x228mm

Yumurta Kalite Test Cihazı

4 dakika içinde 14 ölçüm sonucu verebilir. aşağıda bazı önemli sonuçları görebilirsiniz. İstemediğiniz ölçüm sonuçlarını ölçüm öncesinde seçmeyerek ölçüm süresini 4 dakikadan çok daha düşük sürelere indirebilirsiniz.

• Tüm Yumurta Ağırlığı Ölçümü
• Kuru Kabuk Ağırlığı Ölçümü
• Kabuk Kırma Mukavemeti / Kabuk Deformasyonu
• Albumin Yüksekliği / Haugh Birimi Hesaplaması
• Kabuk Kalınlığı Ölçümü
• Vitelline Membran Mukavemeti (Zarın Delinme kuvvveti)
• DSM Yolk Renkli Fan (renk ölçümü)

Bu sistem, yumurta üreticisi ve paketleyicisinin ürünlerinin kalitesini doğru ve tutarlı bir şekilde ölçmesini sağlayan imkanlar sağlar.

Yumurtalarının gerekli kalite standartlarını karşılamasını ve bunların taşıma süresince korunmasını sağlamak için bir dizi parametreyi düzenli olarak izleyebilirler.

YUMURTA KALİTESİ

Yumurta tavukçuluğu yapan işletmelerde çeşitli nedenlerle yumurta kalitesinde meydana gelen bozulmalar büyük ekonomik kayıplara yol açmaktadır. Yapılan çalışmalarda yumurtaların % 6 –8’ nin kötü kaliteye sahip olduğu bilinmektedir.

Yumurta kalitesini değerlendirebilmek için kalitenin ne anlama geldiği bilinmelidir. Kalite terimi Kramer (1951) tarafından ‘’ürünün tüketici tarafından kabul yada tercih edilmesini sağlayan özelliklerin özeti’’ olarak tanımlanmıştır. Tüketici için iyi yumurta kalitesi içerisindeki yumurta sarısının koyuluğuna veya iyi kabuk görünümüne bağlıdır. ( kalsiyum tortularının olmaması ve kırık olmaması gibi). Yumurtaların sınıflandırılmasında AA , A veya B gibi dereceler kullanılmıştır. Bir çok üreteci satın aldıkları yumurtaların AA veya A kalitede olmasına dikkat etmekte fakat ikisi arasındaki farkı bilmemektedir (14).

AA SINIFI:

Kabuk: Temiz, sağlam, şekli normal, çatlaksız ve kırıksız yumurtalardır.

Hava Boşluğu: Küt üçta sabit (hareketsiz) ve yuvarlak, derinliği 4 mm’den az.

Ak: Saydam, homojen olmalıdır (79 ve daha çok haugh birim).

Sarı: Tam ortada, çevresi hafif belli veya belirsiz olmalıdır. Sarı üzerinde pıhtı, et ve kan lekesi olmamalı.

A SINIFI:

Kabuk: Temiz, sağlam şekli normal, üzerinde toplam 5 mm ²’yi geçmeyen en çok üç leke bulunan temiz yumurtalardır.

Hava Boşluğu: Tük tarafta normal ve sabit (hareketsiz), derinliği 4 – 6 mm arası

Ak: Berrak oldukça yoğun. (55-78 haugh birim)

Sarı: Ortada, çevresi oldukça belli.

B SINIFI:

Kabuk: Temiz, sağlam, şekli hafif anormal olabilir. Üzerinde toplam 3 cm ² ’yi geçmeyen leke bulunabilir. Üzerinde pürüzler bulunabilir.

Hava Boşluğu:Derinliği 6 – 9 mm ’ye kadar. Hareketli.

Ak: Berrak ve yoğun olabilir. (31 – 54 haugh birim)

Sarı: Ortadan uzaklaşmış, genişlemiş ve yassılaşmış. Çevresi iyice belli.

C SINIFI:

Kabuk: Temiz, sağlam, şekli hafif anormal olabilir. Üzerindeki lekeler, yumurtanın ¼ ünden fazla alan kaplamamalıdır. Embrio taslağı, küçük kan ve benzeri lekeler görülebilir

Hava Boşluğu: Derinliği 9-12 mm’ ye kadar. Hareketli veya tamamen serbest veya kabarcıklı.

Ak: Berrak ve yoğunluğu kaybolmuş. (30 veya daha az haugh birim)

Sarı: Ortadan uzaklaşmış, genişlemiş, yuvarlaklığını iyice kaybetmiş, serbest halde, yassılaşmış. Çevresi belli. Kan ve halkaları bulunmamalıdır.

Yumurta kalitesi için yumurtalara çeşitli standartlar konulmaktadır. Bu standartlar; yumurta kabuğuna (dış kabuk kalitesine ) ve yumurtanın içine (iç kabuk kalitesine) bakılarak açıklanmaktadır. Bu standartların bazılarında subjektif yumurta kalitesi bazılarında da daha nicel bir yumurta kalitesi ölçüleri esasa alınır.

Genellikle yumurtanın kabuğu ve iç kısmının kalite standartlarında şunlar esas alınır: Kabuk temizliği, kabuğa vurulduğunda çıkan ses, şekli, kabuğun sertliği, albumen vizkozitesi, albumende yabancı materyallerin bulunmaması, yumurta sarısının şekli ve bütünlüğü gibi. Yumurtaların sınıflandırılmasında bütün bu değerlere derecelendirilme yapılması için ihtiyaç duyulur.

Fiyat Teklifi İsteyiniz

Rujlar: Formülasyon, Üretim ve Karakterizasyon

Rujların tarihçesi, formülasyonları ve üretim süreci,…

Neden bir Toz Akışı Analiz Cihazı Seçmelisiniz?

Kontrollü Akış ölçümü Sadece serbest akışlı tozları…

Tekstür Analiz Cihazı Kullanarak Polimerlerin Mekanik Ölçümü

Polimerler, modern dünyanın her köşesinde bulunur. Filmler,…

Tıbbi Ürünlerin Geliştirilmesinde Tekstür Analizi

Doku mühendisliği artık doku fonksiyonunun değiştirilmesi,…

Adhesion Testing for Texture Analysis & Materials Testing

Yapışma testi nedir? Yapışma, temas halindeki iki cismin…

Woody breast tekstürü nedir ve nasıl ölçülür

Woody Breast, tavuk göğüs etinin dokusunu ve kullanılabilirliğini…